profilreklam.org

Att tänka på när man delar ut profilreklam

Att satsa på smart och fiffig profilreklam är verkligen guld värt och kan ge ditt företag en spark i rätt riktning. Det finns dock vissa aspekter som man bör ta hänsyn till för att förvirring och motsatt effekt inte skall uppstå. Det gäller t.ex. att tänka på till vem och till vad man skickar ut en viss typ av reklamprodukt. Detta för att varumärkesspridningen skall få en så god påföljd som möjligt och göra nytta istället för att skapa irritation.

Detta kan vara bra att lägga på minnet när man tillverkar eller handlar olika profilreklam-produkter. Om du exempelvis skickar ut en produkt till en grupp människor, vars reaktion istället visar sig bidra till negativa känslor, så har du förlorat slaget. Att skicka ut reklamgodis till ett gym eller en sval t-shirt mitt under vintersäsongen, kan göra att folk varken förstår innebörden eller använder dina produkter. Satsa istället på saker som hör gymmet till, som en sportflaska eller handdukar med tryck, likaväl som du kan vänta med att dela ut sommarplagg till värmen har börjat lägga sig. Att dela ut rätt produkter till rätt tillfälle och på rätt plats, är alltså a och o för en bra varumärkesspridning.

Det gäller att planera noga när man sysslar med profilreklam, eftersom produkten ska skapa ett mervärde för kunden eller mottagaren. Syftet är alltså att förena nytta med nöje och tillfredsställa alla parter. En nöjd kund eller mottagare kommer gladeligen att rekommendera ditt företag till andra medans en förvirrad och irriterad kund som kanske fått en produkt av dålig kvalitet, alternativt en produkt som absolut inte passar sig för vederbörande, kommer att sprida ryktet till ett stort antal personer. Resultatet kan alltså både bli positivt och negativt, beroende på hur man går tillväga och det resultat som du som företagare vill uppnå är självklart det förstnämnda. Se därför till att dra nytta av din produkts alla fördelar och sätt dig in i mottagarens ställe för en stund.