profilreklam.org

Profilreklam för alla företag!

Det goda med profilreklam är inte bara hur väl den kan skapa ett mervärde för kunden och samtidigt sprida ert företagsnamn. Nej, vid närmare eftertanke så är det den perfekta lösningen för alla typer av firmor – stora som små att göra sina röster hörda. Profilreklam är verkligen en win-win-situation om den görs med planering och bra upplägg.

Fördelen med små företag och profilreklam

Ett mindre företag som bestämt sig för att satsa på profilreklam, kan göra stora vinster på detta sätt. Dels för att profilreklam är relativt billigt, speciellt om man samarbetar med online-leverantörer som har prisvärda produkter, och dels för att man lätt kan vända sig till kunder och målgrupp och få en större varumärkesspridning än väntat. De små företagen behöver överlag kämpa mer för att få sig en plats och en marknadsandel och med smart profilreklam kan man gå långt. Då gäller det även att behålla varenda kund man har lyckats skaffa och delar man ut snygga och praktiska produkter, finns det en stor chans att man utökar sin kundkrets samtidigt som man visar sin uppskattning för redan existerande kunder.

Fördelen med stora företag och profilreklam

Även ett stort företag kan behöva ta till lite profilreklam då och då, inte minst på mässor men även för att dela ut som gåvor. Profilreklam för dessa företag kan bli en extra marknadsföringskanal och komma ut till det vanliga folket på stan. Det kan på så vis bidra till att kunder och företaget lättare kan relatera till varandra och skapa en personlig ”relation”. I en del fall har även stora företag tillämpat denna metod tillsammans med lite udda marknadsföring som gjort att folk har höjt ögonbrynen och inte alls förväntat sig vad som skedde. Men just denna metod tillsammans med en bra profilprodukt, kan sträcka sig till en helt ny målgrupp eller göra ett redan etablerat företag som kanske tappat gnistan, lite mer modernt igen.